Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δουλειά στη Νορβηγία

Πως θα βρούμε δουλειά στη Νορβηγία ?

Από το site: http://www.ellada.no

Πρώτα από όλα όλοι μα όλοι ανεξαρτητου ηλικίας και background πρέπει να φτιάξουν το CV τους. Δεν έχει σημασία για το τι δουλειά ψάχνεις. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να παρουσιάσεις είναι το CV σου. Καλo είναι να το έχετε έτοιμο εκ των προτερων, ένα καλοστημένο και καλογραμμένο CV με όσες περισσότερες πληροφορίες για εσάς και με τι έχετε ασχοληθεί στη ζωή σας.
Ο καλύτερος τρόπος εύρεσης δουλειάς ΔΕΝ είναι πάντα εν μέσω γνωστών και φίλων, και ιδιατέρα στη Νορβηγία όπου ο τρόπος σκέψης διαφέρει. Δεν τα γράφουμε αυτά για να απωθούμε κάποιους από το να δείξουν ενδιαφέρον για εύρεση εργασίας εν μέσω φίλων, αλλα για να σας προετοιμάσουμε για την πραγματικοτητα που ισχύει στη Νορβηγία.
Εν μέσω του
Google Toolbar και του Translator που θα βρείτε ενσοματομένο εκεί μπορείτε να ρίξετε μια ματια στις παρακάτω σελίδες στις οποιες ανακοινώνονται κενές θέσεις εργασίας σε διαφορες κατηγοριες:

NAV = Ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ της Ελλάδας καθημερινά ανανεωμένο site:
https://www.nav.no/sbl/stillingssok/enkelt.do

Finn.no = Ιδιωτικό site με αγγέλειες, πλήρες και καθημερινά ανανεωμένο.
http://www.finn.no/finn/job/fulltime/result

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα ιδιωτικά γραφεία που μπορούν να βρούν κάποια εργασία που θα ταιριάξει με το προφίλ σας
. http://www.jobbsøk.no/jobbportaler
Ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποιο θα το βρείτε μπροστά σας συνεχεια μα συνεχεια είναι το θέμα της γλώσσας. Όσοι έχουν σκοπό να μείνουν Νορβηγία ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να μάθουν Νορβηγικά.
Μαθήματα γλώσσας λοιπόν προσφέρονται από τους τοπικούς δήμους. Ένα παράδειγμα για το Oslo είναι το Rosenhof Voksenopplæring Skole :
http://www.rosenhof.oslovo.no/aktuelt/aktuelt2.shtml

Μελετήστε καλά τα παραπάνω links καθώς είναι μια πολύ καλή αρχή και για εύρεση εργασίας αλλα το κυριότερο να εγκλιματιστεί κάποιος για το τι πραγματικά ισχύει στη Νορβηγία.
Όσοι από εσάς έχετε κάτι να προσθέσετε παρακαλείστε να το κάνετε υπό την μορφή σχολίων κάτω από το κείμενο αυτό.
Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε όλοι τις εμπειρίες μας και τα διαφορα "μυστικά" η όχι του Νορβηγικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου